Krzyżowniki « Rychtal Obwód VI

Temat: Diagnoza godna House'a
... tak to się pisało) przyniosła zamierzony efekt. Wszystko było by w normie gdyby nie te enzymy i CPK które mi zbadano. Najpierw myśleli że to pozostałość po osierdziu. Jednak kardiolodzy szybko...
Źródło: housemd.fora.pl/a/a,2617.html



Temat: Morfologia
Badania wykonywane u dzieci z DMD,których wyniki zawsze przekraczają normy: CPK(CK)U/L= (14-171) ALAT/GPT U/L= (10-45) ASPAT/GPT U/L= (15-37) LDH U/L= (100-248) *normy z laboratorium w CZD Oprócz tych badań należy wykonać ... być podwyższone przeciwciała przeciwjądrowe Jo-1, charakterystyczne dla miopatii zapalnych a w DMD świadczące o wtórnym odczynie zapalnym. *normy z laboratorium w CZD * takie badania wykonano mojemu synowi podczas pobytu w...
Źródło: dystrofia.fora.pl/a/a,6.html


Temat: Trudności w postawieniu diagnozy
... wszystkie wyniki mam w normie. [ Dodano: 2007-08-13, 21:34 ]
Źródło: marfanforum.pl/viewtopic.php?t=953


Temat: Poziom CK (kinaza kreatyny)
Aniu, ja mam podejrzenie miastenii. choruje od min. 5lat, do tej pory nie mam diagnozy. w emg jedna proba dodatnia, 2ga ujemna. cpk mam na poziomie roznym od 60 do 70, wiec raczej w normie. z tego, co slyszalam przy samej miastenii poziom cpk jest w normie, wiec trudno powiedziec, od czego to. pozdrawiam i mam pytanie. tez jestem z wroclawia i...
Źródło: forum.miastenia.vel.pl/viewtopic.php?t=30


Temat: Czego chce współuzależniona alkoholiczka i DD
"w normie " . Próbuje odzyskać "władzę " . Musisz być teraz bardzo ostrożna . Nigdy nie wiadomo , co alkoholikowi może wpaść do glowy . W związku z tym -...
Źródło: alkoholizm.jawnet.pl/viewtopic.php?t=1133


Temat: Kevin Randleman wyszedł ze szpitala.
Elizabet Randleman - żona Kevin'a ujawniła, że źródłem problemów z nerkami był wyciek enzymu CPK w olbrzymich ilościach. Randleman miał poziom CPK w moczu 68000, gdzie normą u każdego człowieka jest 150. ( ) Wypowiedź żony Randleman'a: "Kevin wyszedł ze szpitala i ma się lepiej. Jego CPK wynosi teraz 2000, podczas gdy kilka dni temu było na poziomie 68000." Kontynuując powiedziała, "Kevin nie może robić niczego, dopóki jego CPK w organiźmie nie osiągnie normalnej wartości, czyli - 150." Info z: www.mmaweekly.com
Źródło: sportywalki.pl/phpBB/viewtopic.php?t=3787


Temat: Raczydło uderzyło i zniszczyło nasze marzenia.
... to obecne zagrożenie przetrwać. Dla pełniejszego obrazu podaję: WBC=7.7 tys, RBC=3.27 mln, HG=10.4 g/dl, CRP=25.5(norma: 0-5); LDH=176(norma:135-214), CPK=13(norma: 26-140)
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=711


Temat: Badanie genetyczne
nogi mi się ugieły ,ale dziękuję za odpowiedz ,syn ma cpk 14500 i dopiero 21 miesięcy ciągle mam nadzieje że jak zrobię kolejne badanie wszystko wróci do normy !?pozdrawiam
Źródło: dystrofia.fora.pl/a/a,7.html


Temat: Badanie genetyczne
Mój synek ma 17 miesięcy-pierwszy wynik CPK wynosił 7000 drugi 21000 a teraz ma na poziomie 9000.Naprawdę ci współczuję bo wiem co czujesz ja też miałam nadzieję że kolejny wynik wyjdzie w normie ale niestety nie wyszedł.
Źródło: dystrofia.fora.pl/a/a,7.html


Temat: Dystrofia
... robioną ultrasonografie bioderek ( jedno nie wykształciło się do końca jakby). CK/CPK z moczu wyszło w normie. Na podstawie tego wszystkiego powiedziano, ze to dystrofia chondrodystroficzna lub miotonia chondrodystroficnza ( nie...
Źródło: forum.czasdzieci.pl/viewtopic.php?t=1566


Temat: Diagnoza godna House'a
... jeśli jest go za mało lub to co produkuje jest uszkodzone? Jeśli jest to prawda mimo zwiększonej ilości mioglobiny mięśnie pozostają niedotlenione, ulegają uszkodzeniom na poziomie komórkowym i wytwarzane jest CPK....
Źródło: housemd.fora.pl/a/a,2617.html


Temat: Raczydło uderzyło i zniszczyło nasze marzenia.
To już prawie 90 dni (za 5 dni)życia,które miało zgasnąć. Wyniki badań z 12 listopada 2009r , 27 dni po zakończeniu aplikowania UKRAIN-y : Morfologia krwi(wybrane parametry) Leukocyty 6730 (norma: 4-10 tysiecy) Granulocyty 72.4 %(norma: 45-70) Krwinki czerwone 2.85 mln (norma: 4-5) Reticulocyty 2.8 % (norma: 0.5-1.7) obrazuje namnażanie młodych czerwonych krwinek Hemoglobina 9.7 g/dl (norma: 12-16) Hematokryt 30.0 % (norma: 37-47) Średnia objetość erytrocytów 105.3 fL (norma: 80-97) Płytki krwi 145 tys (norma: 140-440) Płytokryt 0.13 (norma: 0.14-0.36) obrazuje namnażanie płytek Marker CA125=9445 (norma: 0-35) .Jesli błąd pomiaru markera wynosiłby 5 %,to ... etapie trend wzrostowy markera jeszcze jest niższy niż przed traktowaniem UKRAIN-ą.Dynamika aktywności nowotworowej nadal niższa niż przed podaniem UKRAIN-y(443,36 pkt/1 dzień) Chemia kliniczna Bilirubina całkowita 0.21 mg/dl (norma: 0.2-1) Kreatynina 0.59 mg/dl (norma: 0.5-0.9) Kwas moczowy 8.88 mg/dl ( norma: 2.4-5.7) Mocznik 34.3 mg/dl (norma: 17-46) Żelazo 46 ug/dl (norma: 37-145) Białko całkowite 6.78 g/dl (norma: 6.4-8.3) Albuminy 3.8 g/dl (norma: 3.4-4.8) Białko C-reaktyene 8.6 mg/l (norma: 0-5.1) Dehydrogenaza mleczanowa(LDH) 253 IU/l (norma: 135-214) Elektrolity Sód (Na) 137 mmol/l (norma: 136-145) Potas (K) 3.44 mmol/l (norma: 3.5-5.1) Chlorki(Cl) 113 mmol/l (norma: 98-107) Wapń(Ca) 2.17 mmol/l (norma: 2.1-2.42) Magnez (Mg) 1.64 mg/dl ( norma: 1.7-2.55) Fosforany(P) 3.38 mg/dl (norma: 2.7-4.5) Żelazo (Fe) 46 ug/dl (norma: 37-145) poprzedni: 102 Komentarz: Potas,magnez,wapń są w dolnej strefie normy ... do powodu) Wątrobowe Aminotransferaza alaninowa(ALAT) 31 IU/l ( norma: 10-31) poprzednie 41 Aminotransferaza aspargininowa(ASPAT) 21 IU/l (norma: 10-32) poprzednia 38 Gamma-glutamylotranspeptydaza(GGTP) 21 U/L (norma:5-36) poprzednia 28 Fosfataza alkaliczna(ALP) 51 IU/L (32-104) poprzednia 52 Komentarz: wskaźniki wątrobowe poprawiły się. Kinaza kreatyninowa(CPK) 21 (norma: 26-140) poprzednie 21 Witamina B-12 158 pg/ml ( norma: 191-663) Komentarz: poziom B-12 nadal niewystarczajacy.Miesięczna suplementacja preparatem zawierającym 1mg B-12 oraz 400 ug kwasu foliowego(1 raz dziennie) dała skromny wzrost 23.48 /1 m-c a więc słabo. Teraz żona ma 158 pg/ul i do normy(191) brakuje Jej 33 pg/ul, więc potrzebuje jeszcze ok. 1.5 miesiąca suplementowania. Aby przyśpieszyć trzeba zmienić specyfik,może szybciej to pójdzie,albo......niestety Kuj-Kłuj,czyli zastrzyki. Układ krzepnięcia: APTT 21.6 sek (norma: 24-35) INR 1.29 (norma: 0.81-1.13) Fibrynogen 497 mg/dl ( norma: 200-450) D-dimer(produkt degradacji fibryny) 804 ng/ml (norma: 0-500) Komentarz: Żona codziennie otrzymuje zastrzyk z Clexane 40 mg w 0.4 ml. Poprzednik wynik, przed operacją wynosił 519(20 lipca 2009).D-dimer podskoczył prawdopodobnie z powodu ... naruszył zasoby płytek,które utrzymały się w dolnej strefie normy(Taxol mocno wpływa na poziom płytek).Powstaje jakaś nadzieja na skuteczne traktowanie pacjentek,które mają problemy z płytkami i z tego powodu nie mają klasycznej...
Źródło: nowotwor.eu/viewtopic.php?t=711